עוגת גבינה לבנה אפויה
מתכון בטוח
מאת: לביא שרעבי
מצרכים לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
70 גרם חמאה מומסת
50 גרם שקדים טחונים דק (או אגוז/שקד אחר לבחירה האישית)
מצרכים למלית:
**שלב1**
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה
6755 גרם (3 גביעים) גבינת שמנת 25%
70 גרם חמאה מומסת
50 גרם שקדים טחונים דק (או אגוז/שקד אחר לבחירה האישית)
מצרכים למלית:
**שלב1**
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה
6755 גרם (3 גביעים) גבינת שמנת 25%
200 גרם סוכר
4 ביצים
כפית 1 תמצית וניל
כפית 1 תמצית וניל
כף 1 לימון סחוט טרי
**שלב2**
400 גרם שמנת חמוצה
65 גרם סוכר
**שלב2**
400 גרם שמנת חמוצה
65 גרם סוכר
כפית 1 תמצית וניל
כפית 1 מיץ לימון
**תבנית עגולה 24''
אופן ההכנה:
- (הבסיס) מערבבים את הביסקוויטים הטחונים ביחד עם השקדים, מוסיפים את החמאה המומסת, ומערבבים היטב. מהדקים בבסיס התבנית המרופדת בנייר אפייה, בצורה אחידה ושווה ושמים במקפיא.
- (המלית) שלב1** את הגבינות מערבבים יחדיו, לאחר שהם מתאחדים מוסיפים את הסוכר. את הביצים מוסיפים אחד אחד תוך כדי עירבוב. מוסיפים את התמצית וניל והלימון ומערבבים.
- שופכים בזהירות על הבסיס שהכנו מקודם, ושמים בתנור לכ-60 דקות על 160 מעלות.
**תבנית עגולה 24''
אופן ההכנה:
- (הבסיס) מערבבים את הביסקוויטים הטחונים ביחד עם השקדים, מוסיפים את החמאה המומסת, ומערבבים היטב. מהדקים בבסיס התבנית המרופדת בנייר אפייה, בצורה אחידה ושווה ושמים במקפיא.
- (המלית) שלב1** את הגבינות מערבבים יחדיו, לאחר שהם מתאחדים מוסיפים את הסוכר. את הביצים מוסיפים אחד אחד תוך כדי עירבוב. מוסיפים את התמצית וניל והלימון ומערבבים.
- שופכים בזהירות על הבסיס שהכנו מקודם, ושמים בתנור לכ-60 דקות על 160 מעלות.
- שלב2** מערבבים את כל המרכיבים יחד. שופכים בזהירות על העוגה המוכנה שיצאה מהתנור (מוכנה לאחר הבדיקה), ומישרים.
- מכניסים לתנור לעוד כ-10 דקות.
- מוציאים את העוגה, נותנים לה להתקרר, מכניסים אותה למקרר למשך לילה שלם. ומגישים לצד פירות אהובים.
- בתאבון..
- בתאבון..
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה