20 במאי 2015

עוגת גבינה ללא אפיה ברוטב פירות יער

עוגת גבינה ללא אפיה ברוטב פירות יער

מתכון בטוח
מאת: לביא שרעבי

מצרכים לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס שקדים מולבנים טחונים דק (או אגוז/שקד אחר לבחירה האישית)

מצרכים למלית:
**שלב1**
500 גרם גבינה לבנה
225 גרם (1 גביעה) גבינת שמנת 25%
כף מיץ לימון
1 שקית (80 גרם) אינסטינג פודינג וניל

**שלב2**
500 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר

מצרכים לרוטב:
250 גרם פירות יער (או פרי אחר)
50 גרם סוכר
60 מ"ל מים

**תבנית עגולה 24''



אופן ההכנה:
- (הרוטב) שמים את פירות יער בתוך סיר, מפזרים מעליו סוכר, ועל כל זה מים. מערבבים טיפה. מבשלים עד שהסוכר נמס. וניתן לזה להרתיח עוד 1-2 דקות נוספות. מסירים מהגז ונותנים לתערובת להצטנן. לאחר שהתערובת הצטננה, טוחנים אותה חלקית או את כולה לי הבחירה האישית.
- (הבסיס) מערבבים את הביסקוויטים הטחונים ביחד עם השקדים, מוסיפים את החמאה המומסת, ומערבבים היטב. מהדקים בבסיס התבנית המרופדת בנייר אפייה, בצורה אחידה ושווה.
- (המלית) שלב1** מערבבים את הגבינות עם האינסטינג פודינג וניל, מוסיפים את הלימון ותמצית וניל תוך כדי העירבוב.
שלב2** מקציפים שמנת מתוקה והסוכר יחד.
- מאחדים את שתי התערובות בצורת קיפול, וממלאים את התבנית במלית, שמים במקרר למשך הלילה.
- לפני הגשת העוגה יש לשפוך מעל את הרוטב שהכנו.

- בתאבון..









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה