27 בספטמבר 2015

עוגת שושני שמרים קרמבו

עוגת שושני שמרים קרמבו

מתכון בטוח
מאת: לביא שרעבי

מצרכים לבצק שמרים:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים (חצי שקית או קובייה)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה
240 מ"ל חלב חמים
חצי כפית מלח

מצרכים למלית:
7 קרמבואים
50 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר
1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לזיגוג:
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר

**תבנית עגולה 26''




אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצה וחמאה תוך כדי לישה. אחרי שהם נטמעים מוסיפים את החלב והמלח ומעבדים כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רק ומעט דביק. מכסים את קערת המיקסר בניילון ניצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של 1/2 ס"מ.
- מפרידים את הקרמבואים מהעוגיה, מפוררים את העוגיות ומניחים בצד. מניחים את הקרמבואים בשכיבה, אחד לצד השני, בחלק הארוך של הבצק הקרוב אליכם. מורחים את שאר הבצק בחמאה הרכה, מפזרים את סוכר, שוקולד צ'יפס ואת העוגיות המפוררות של הקרמבו ששמרנו בצד.
- מגלגלים את הבצק מהחלק הרחב באופן הדוק, כמה שניתן, לגליל. בעזרת סכין חדה או שפכטל, נפטרים מהקצוות וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות שוות בגודלן.
- מניחים את פרוסות הבצק עם הצד החתוך כלפי מעלה בתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ, במרווחים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עוד כ-30-40 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל170 מעלות.
- אחרי ההתפחה מסירים את הניילון הנצמד ואופים30-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה מעט. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את נסירופ: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים, מבשלים עוד כ-2 דקות ושמים לב שכל הסוכר נמס. מצננים
- מוציאים את העוגה מהתנור, מושחים מיד בסירופ סוכר ומניחים בצד לצינון.

- בתאבון..


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה