29 בנובמבר 2013

איך להכין תפו"א מנצח בתנור

היי לכולם וחנוכה שמח, נר ראשון...
היום אני רוצה להראות לכם איך להכין תפוח אדמה מנצח עם בטטות בתנור.
שאני ובעלי מלקקים את האצבעות אחר כך (טוב גם כשההורים שלי טעמו לא הפסיקו לקק את האצבעות D:)

תפו"א אדמה עם בטטות בתנור
מתכון בטוח
מאת: קרן-אור



מצרכים:
6 תפוחי אדמה בינוניים
2 בטטות בינוניות-גדולות
1 גמבה אדומה
1 גמבה ירוקה
1 בצל יבש גדול
(או לפי הכמות הרצוייה מכל דבר)
תבלינים לפי הטעם (מלח,פלפל שחור)
שמן סויה או זית

אופן ההכנה:
מקלפים את התפוחי אדמה, הבטטות והבצל. מנקים את הפלפלים מהגרעינים. חותכים את התפוח אדמה לפרוסות או חצי פרוסות בעובי כ 1 ס"מ. חותכים את הבטטות לרבעים ואז לפרוסות של עובי כ 1 ס"מ.
את הפלפלים חותכים לרצועות קצרות של כ3-4 ס"מ. והכל יחד בקערה אחת.
שמים את התבלינים לפי כמות הרצויה, שמן ומערבבים היטב כך שכל התבלינים והשמן יגעו בכל הירוקות.

את הבצל חותכים לרבעים ואז לרצועות ושמים בצלחת עמוקה בניפרד. ומשמנים אותם גם.

בתוך התבנית נפזר כ3/4 מכמות הבצל המשומן ואחר מכן את כל הירקות המתובלים. ומפזרים מעל את הבצל הנותר. מכסים היטב בנייר כסף (רדיד אלומיניום) ויוצרים כמה חורים בעזרת סכין.
מכניסים לתור שחומם מראש, לחום גבוה ל40-45 דקות.
אחרי זה מסירים את הנייר כסף בודקים שהכל רך כפי שרוצים (גם אם טיפה קשה אין מה לדאוג) מחזרים לתנור (למצב גריל) ללא הכיסוי ל15 דקות בדיוק (שימו לב שהורדתם את חום התנור לא פחות מ180 מעלות).
אחרי 15 דקות בודקים שקיבל טיפה צבע מעל. ומגישים לסועדים. - זהירות זה רותח.

בתאבון וחנוכה שמח :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה