24 בספטמבר 2015

יום כיפור: מתכונים לארוחה מפסקת ולארוחת סוף הצום

מרק תפוחי אדמה נהדר, דג בשומשום, כדורי שוקולד, ועוד - מתכונים טעימים וקלים להכנה
במדור המתכונים של אתר "טיפת חלב ברשת" תמצאו עשרות מתכונים שנכתבו על ידי בנות הפורום החרוצות שלנו. רכזנו עבורכם כמה מהם, שיכולים לעזור לכם בהכנת ארוחה מפסקת או ארוחת סוף הצום. כל המתכונים בושלו על ידי האמהות העסוקות שלנו, הם טעימים, פשוטים להכנה ולא חייבים להיות סופר-שפים כדי שהמנה תצא גם לכם טעימה.

מרק העוף

מצרכים
1 חבילה כנפי עוף
גזרים, קישואים, כרישה, בצל, אפשר גם תפו"א, שורש
סלרי וכדו' - חתוכים לחתיכות של 4-5 סנטימטר.
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
‏1 כף אבקת מרק עוף
מלח, פלפל

אופן הכנה
 

מבשלים את הגרונות בסיר גדול עם מים כשעה.
מוסיפים את הירקות ואת אבקת המרק, ומשאירים מעט פטרוזיליה ושמיר קצוצים לא מבושלים (את השאר מכניסים פשוט כצרור).
מוסיפים מלח ופלפלו ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
כאשר המרק מוכן מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה שהושארו בחוץ ומבשלים עוד חמש דקות.
מוציאים את צרורות עשבי התיבול ואת הגרונות, ומגישים.

 

מרק תפוחי אדמה

מצרכים
3 תפו"א בינוני
1 בצל בינוני
1 גזר בינוני
צרור כוסברה - כל המוסיף הרי זה משובח
חצי כף מרק עוף
מלח
מעט פלפל לבן

אופן הכנה
 

חותכים תפו"א לחצי. בצל - אפשר לגרד או לחתוך גס איך שאוהבים, גזר - אפשר לגרד או לחתוך גס
מוסיפים מיים עד לכיסויי מוחלט ויותר מביאים לרתיחה מוסיפים תבלינים, כשהתפוח אדמה מתרכך יש למעוך עם המועך להוסיף לקראת הסוף את הכוסברה.
בתיאבון :)

דג בשומשום
מצרכים
150 גר דג פילה
1 כף שמן
1 כפית בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית שומשום
מעט מיץ לימון

אופן הכנה

מטגנים את הדג בשמן עם השומשום ובצל ירוק
ומבשלים על אש קטנה משני הצדדים את הדג עם מיץ הלימון ואז חותכים את הדג לרצועות


קציצות העוף
מצרכים

1/2 ק"ג עוף טחון 
2 פרוסות לחם 
3-4 כפיות שום טחון (שוב אני מעדיפה את הקפוא) 
1 בצל קטן 
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
2 כפות פירורי לחם (להכנת העיסה)
פירורי לחם (להכנת הציפוי)
1/2 כוס מים

אופן הכנה

לשים את העוף בקערה, להרטיב את הלחם למעוך ולפזר על העוף. 
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות (כדי ש"הילדים לא ירגישו") ולהוסיף לתערובת. 
להוסיף שום כתוש, תבלינים, את הביצים ואת 2 כפות פירורי הלחם.
ללוש היטב את התערובת בעזרת הידיים.
להרטיב מעט את הידיים וליצור כדור ולמעוך אותו מעט (לקבלת קציצה חצי שטוחה חצי עגולה) ואז לטבול בפירורי הלחם ולטגן בשמן במחבת רחבה - עד לקבלת צבע יפה. 

נחטף כשזה חם! ונאכל עד הקציצה האחרונה גם שזה מספיק להתקרר!

- הבן שלי אוהב לטבול אותן בקטשופ (טוב, אבל הוא אוהב לטבול הכל בקטשופ :-))


שני רטבים לפסטה   
מצרכים לרוטב האדום
1 שימורים של עגבניות מרוסקות
1 בצל קצוץ
שום
מלח פלפל
כפית סוכר

מצרכים לרוטב שמנת ופסטו
1 חבילת שמנת לבישול
3-5 כפיות רוטב פסטו אוליביה


אופן הכנה

את הרוטב האדום מכינים בסיר נפרד מטגנים את הבצל והשום מוסיפים את העגבניות מלח פלפל פפריקה

רוטב שמנת במחבט שופכים את השמנת מוסיפים את הפסטו ומערבבים על אש קטנה

אחרי הכל שופכים את השמנת לרוטב עגבניות מערבבים ואני בטוחה שתוכלו להחזיר את הצלחות ישר לארון ;-)

בתיאבון

קינוח האיטריות

מצרכים

250 אטריות ביצים דקות
50 גרם מרגרינה מומסת
175 גרם צימוקים כהים
1 כפית סוכר חום
3/4 כפית קינמון
1 ביצה

אופן הכנה

מבשלים את האיטריות במים חמים כ 5 דק' ומסננים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים יחד את שאר החומרים ומערבבים עם האטריות.
מעבירים לתבנית אפיה ומטפטפים קצת מרגרינה מלמעלה

כדורי השוקולד   
מצרכים
130 גרם בסקוויטים מרוסקים דק
1/3 כוס חלב
1/6 כוס שמן (למי שיש כוסות מדידה אם אין תוסיפו 5 כפות שמן)
1/2 כוס סוכר
תמצית וניל
קוקוס או סוכריות

אופן הכנה

טוחנים את הבסקוויטים דק דק (פוד פרוססור) מוסיפים את כל המצרכים מערבבים צריך לצאת עיסה רטובה מעט עם זה יותר מדי נוזלי להוסיף עוד בסקוויטים אם זה יוצא יבש מדי להוסיף נוזלים.

מגלגלים מכסים במה שאוהבים למקרר לכמה שעות.

בתיאבון



עוגת הגבינה

מצרכים

3 כפות קורנפלור
6 ביצים
אינסטינק פודינג
כוס סוכר
750 ג' גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה

אופן הכנה

להקציף את החלבונים של הביצה + כוס סוכר ולערבב בצד בקערה את: הגבינות, האינסטינק פודינג, השמנת, הקורנפלור, החלמונים של הביצה -  לערבב את שתי התערובות בעדינות.

לאחר מכן לצקת לאט את התערובת שהתקבלה לתבנית אפייה, להכניס לתנור עםעל טמפרטורה גבוהה ל 5 דק' ולאחר מכן להוריד את הטמפרטורה ולאפות כשעה מבלי לפתוח את התנור (אם תפתחו העוגה תרד).






~ מקור המאמר באתר: טיפה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה