מה לא אמרו עליה? שהיא עושה עצירות, שהיא משמינה ושלא כדאי לאכול ממנה בכמות גדולה.
זוכרים שהייתה פעם פרסומת שעודדה אכילת בננה תחת הסלוגן: "בננה פצצת אנרגיה צהובה"? מאז אותה פרסומת יצא לבננה שם רע ולא מוצדק. מה לא אמרו עליה? שהיא גורמת לעצירות, שהיא משמינה, שהיא כמו לחם ושיש להיזהר מלאכול ממנה בכמות גדולה מדי. והאמת- שכלום מכל זה אינו נכון. ההיפך הוא הנכון, ככל שתאכלו ממנה יותר- הבריאות שלכם תשתפר!
1. משפרת את מצב הרוח ועוזרת במצבי דיכאון
בננה מכילה חלבון שנקרא טריפטופן שהגוף ממיר לסרוטונין המפקח על פעילויות שונות במוח ובמערכת העצבים המרכזית, וידוע כמרגיע את מצב הרוח וגורם להרגשה טובה יותר.
בננה היא הפרי המועדף אצל ספורטאים. אכילת 2 בננות לפני אימון ישמרו על רמת סוכר מאוזנת בדם ויגנו מפני התכווצויות שרירים.
לפני המחזור ובזמן המחזור מומלץ לאכול בננה כיוון שהיא מפחיתה תופעות וכאבים של טרום המחזור, מפחיתה נפיחות, משפרת את מצב הרוח ומאזנת את התשוקה למתוק.
בננה עשירה בויטמינים מקבוצת בי-6 ולכן היא מסייעת במצבים של חוסר ברזל ואנמיה, עוזרת בהפחתה במשקל, במלחמה בנשירת שיער ובייצור תאי דם לבנים.
בננה עשירה בזרחן מה שהופך אותה לאידיאלית למי שסובל מיתר לחץ דם. היא עשירה באשלגן ודלה במלח ומוכרת באופן רשמי על ידי ה-FDA, כמי שעשויה להוריד לחץ דם ולהגן מפני התקפי לב ושבץ מוחי.
בשל תכולת הסיבים הגבוהה שיש בה, בננה אידיאלית לשיקום מערכת העיכול. היא עוזרת לסלק רעלים מהגוף ומעודדת ייצור של חיידקים ידידותיים במעי, משפרת ספיגה של חומרים מזינים, משמשת כנוגד חמצון טבעי ומקלה על צרבות ובעיות של אולקוס. בננה היא הפרי היחיד שניתן לאכול במצבים של כיבים בקיבה.
לאחר מניית הסיבות הטובות שבאכילת בננה, ניתן להבין כי היא טובה לגוף יותר מכל חטיף תעשייתי שמכיל בעיקר סוכר וכימיקלים, אשר הגוף קולט כפסולת ואוגר כשומן. אז אם יש לכם חשק למשהו מתוק, קחו בננה. היא תאזן את רמת הסוכר בדם ותמתן את החשק למתוק. את הבננה מומלץ לאכול בבוקר על בטן ריקה, לפני אימון ואחריו ולשלב אותה בין הארוחות, או כשיש חשק למתוק. היא טעימה, מזינה, אידיאלית לנשיאה למשרד, לטיול, או ללימודים, ואפשר גם להכין ממנה מגוון חטיפים ושייקים טעימים.
ולסיום, מתכון לגלידת בננה עם חמאת בוטנים:

בריא וטעים. גלידת בננה
גלידה טעימה להפליא, מרעננת, מפנקת, כזו שאפשר לאכול ממנה בלי רגשות אשם. מתכון קל הכנה עם שני רכיבים בלבד. ללא סוכר, ללא חלב, ללא חומרים משמרים.
אופן הכנה:
- מכניסים את החומרים למעבד מזון ומערבבים.
- ניתן להוסיף 2-3 כפות חלב סויה או אורז או מים על מנת להקל על המיזוג.
- התוצאה שצריכה להתקבל דומה לגלידת שמנת אחידה.
- טיפים לשדרוג: ניתן להשתמש בכל חמאת אגוזים שאוהבים, ניתן להוסיף חתיכות בוטנים או אגוזים.
~ המאמר נילקח מאתר : nana10
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה