22 באוקטובר 2015

4 מתכונים למרק לילדים



כשמתחיל להיות קריר ורטוב אין חוויה מוצלחת יותר מארוחה חמה בבית ומסיר מרק שמתבשל. מרק יכול להוות ארוחה מושלמת למשפחה כולה וגם לקטנטנים שלנו, מהרגע בו הם יכולים לאכול ירקות. כאשר אתם מבשלים מרק לקטנים מומלץ להימנע מאבקות מרק ותבלינים חריפים.

מרק תירס

מצרכים:
  • כרישה
  • ביצים
  • עוף , אפשר כנפיים או שני חלקי כרעיים
  • שמן קנולה 
  • סיר
  • מים
אופן ההכנה:
פורסים את החלק התחתון (הלבן) של הכרישה לפרוסות.
את פרוסות הכרישה מניחים בסיר עם שמן קנולה ומערבבים עד שזה משחים מעט.
כעת מוסיפים את העוף ומערבבים יחד עם 4 כוסות של מים.
מוסיפים את התירס – רצוי קפוא או מקלח תירס ולא משימורים.
ברגע שהמרק מבעבע (רותח) טורפים ביצה או שתיים מעל המרק וכך נוצרים נטיפי הביצה.
לבשל על אש נמוכה לפחות חצי שעה
לפרק את הבשר מהעוף ולהעביר הכול לבלנדר (אפשר גם ידני) לרסק קלות - אמורה לצאת לכם מחית צהובה טעימה ובריאה.
הרחבת המתכון עבור המבוגרים:
לפני שפותחים את הביצה על הכל מוסיפים קצת פטרוזיליה, סויה, שמן שומשום - ואפשר מעט אבקת מרק לתיבול


מרק עוף

המצרכים:
  • שמן זית
  • עוף – כרעיים או כנפיים
  • גזר
  • תפוח אדמה או בטטה
  • דלעת
  • בצל
  • שורש וגבעול סלרי
  • קישוא
  • תוספות לבריאות: סלק אדום, שום
  • תוספת טעימה: אורז, אטריות
אופן ההכנה:
  • ממלאים בסיר מים ומרתיחים על הגז
  • מוסיפים את העוף ושוב מביאים לרתיחה. מומלץ לשפוך את המים לאחר הרתיחה עם העוף ולהרתיח שוב.
  • מוסיפים , סלרי, בצל, שני שיני שום, גזר ומביאים לרתיחה.
  • רק בסוף מוסיפים את הירקות הרכים, כגון קישוא, תפוח אדמה. 

לתינוקות שרק התחילו לאכול- אחרי בישול ארוך ומלא בריחות נעימים, מוציאים את העוף לצלחת בצד, מפרקים אותו ומחזירים רק את הבשר ואז טוחנים

מרק עדשים

המצרכים:
• בצל גדול
• 2.כוסות עדשים ירוקים שטופים מסוננים
• 2.שיני  שום 
• 2.גזרים
• 2. תפ"א
• 1/2(שורש של סלרי לא חובה –רצוי חתוך לקוביות)
• ח' עגבניות מרוסקות  או 5 עגבניות טריות שתרסקו בעצמכם.
• אבקת מרק עוף – אפשר בהחלט לוותר
• פטרוזיליה לטעם
• מלח, פלפל ,טיפת כמון לטעם

אופן ההכנה
• שוטפים מסננים את העדשים ועדיף להשרות אותם לכמה שעות – בשלב הזה הילדים יהינו לעזור לכם לשטוף את העדשים במסננת.
• מרסקים עגבניות, אפשר גם להשתמש בחבילת עגבניות מרוסקות.
• קוצצים את הבצל , השום , השורש סלרי והגזר
• חותכים את התפוחי אדמה לקוביות.
• מטגנים את הבצל, השום, השורש החתוך והגזר במעט שמן זית , כשהכול מזהיב מוסיפים את העדשים ,עגבניות מרוסקות ,תפוחי האדמה הפטרוזיליה ומלאים מים בגובה העדשים – כך שיכסו את כל התבשיל ירקות.
• כשהמרק רותח מוסיפים תבלינים מלח ,אבקת המרק  וקצת כמון.

מרק בריאות

מצרכים:
  • קטניות – גריסים, עדשים ושעועית (אפשר במקום גריסים - פסטה קטנטנה או אורז )
  • בצל, שום
  • גזר
  • סלרי
  • קישוא
  • 2 עגבניות קלופות קצוצות
  • חופן פטריות מיובשות קצוצות דק.
  • סיר
  • מלח פלפל
  • מים
  • מרק עוף או ציר מרק עוף

אופן ההכנה:
  • לוקחים סיר כבד, משמנים בשמן זית בתחתית .
  • לשמן מוסיפים את הירקות לפי סדר הקושי, מתחילים בגזר ומסיימים עם העגבנייה
  • כשהירקות מתרככים קצת, מוסיפים את הקטניות ומערבבים (ואת הפסטה/אורז/גריסים תלוי מה בחרתם)
  • מוסיפים מים בכמות שמכסה הכול.
  • מתבלים עם מלח, פלפל, מרק עוף או ציר מרק עוף מוכן אם יש לכם.
  • מחכים לרתיחה אחת ואז מחלישים את האש. משאירים את המרק על אש נמוכה כמה שיותר זמן יותר טוב. חשוב לתת ערבוב מפעם לפעם.




~ מקור המאמר באתר: Haggist

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה