קאפקייק ירקות וגבינה
מתכון בטוח
מאת: קרן-אור
מצרכים:
1 גביע של קוטג'
3 כפות יוגורט יופלה
2 ביצים טרופות
1 כף של פירורי לחם לבנים
פלפל שחור גרוס
מלח
1 כפית שמן זית
100 גרם פתיתי "עמק" לאפיה
למלית ניתן לבחור ירק אחד או לעשות קרנבל ירקות לפי הטעם האישי:
3/4 כוס אפונה עדינה מופשר
3/4 כוס פטריות מופשר
3/4 כוס גזר גמדי מופשר
3/4 כוס פרחי כרובית מופשר
או כל ירק שלא צויין כאן
**תבנית שקעים משומנת ומרופדת במעט פירורי לחם.
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל המרכיבי הבלילה.
- מניחים בכל שקע בתבנית כף מהבלילה, מעליה כף ירק ומעליה כף בלילה נוספת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות, אופים כ-20 דקות עד להזהבת פני הקאפקייק.
- מצננים כחצי שעה, הופכים ומגישים.
בתאבון :)
~ בקרוב הסירטון ~
טיפ השף:
אפשר להכין את מראש ולהקפיא את הקאפקייק במקפיא, ולהפשיר כל פעם את הכמות הרצויה.
דיאטנית ממליצה
בזכות הצבעוניות של הקאפקייק וצורת ההגשה האישית, המתכון מהווה דרך לעודד ילדים לאכול ירקות בצבעים שונים

אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה