(מאפינס) (ביסונים) לחמניות ממולאות בסלט טונה - במולטיקייק
מאת: קרן-אורמצרכים ללחמניות:
- 3 כוסות קמח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 3 כפיות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- כ-1 כוס מים פושרים
- ועוד קצת שמן לשימון הבצק
- 1 ביצה טרופה
- שומשום לאיתור (או מה שרוצים)
מצרכים לסלט:
- 2 קופסאות טונה בשמן
- 1 גמבה (אני השתמשתי בגמבה כתומה)
- 2 ביצים מבושלות
- 2 כפות מיונז
אופן ההכנת הלחמניות:
- ממסים את הסוכר עם המים, ומוספים את השמרים ומערבבים היטב.
- מערבבים את הקמח עם המלח, ועושים גובה במרכז ושופכים את התערובת השמרים והשמן.
- מערבבים היטב עם הכף, עד שלא יהיה ניתן ועוברים ללוש בעזרת ידיים נקיות. בצורת אגרוף-קיפול-אגרוף-קיפול עד שהבצק רק ואחיד.
- משמנים את הבצק במעט שמן זית ומכסים את הקערה בעזרת מגבת, נותנים לבצק מנוחה של שעה עד מקסימום 3.
- אחרי התפחה ראשונה, לשים מעט שנית, ונותנים התפחה שניה כשעה.
אופן הכנת הסלט:
- שופכים את השמן של הטונה ( את השמן אנחנו לא צריכים יותר), ושופכים לקערה.
- שוטפים ומנקים היטב את הגמבה, חותכים לקוביות קטנטנות. ומוספים לקערה.
- חותכים את הביצים הקשות לקוביות קטנות (או מגרדים אותם דק) ומוסיפים לתערובת.
- מוסיפים את המיונז ומערבבים הכל היטב את שהתערובת שווה ואחידה.
השילוב הסופי:
- עושים כדורים קטנים מהבצק.
- משטיחים את הכדורים (כפיצה או כצלוחית)
- שמים כפית מהתערובת הסלט באמצע ה'צלוחית' וסוגרים בהידוק את הבצק סביב התערובת הסלט. (במידה והאצבעות נגעו בשמן התערובת אפשר ליבש טיפה במגבת מטבח נקייה)
- משתמשים ב'מאפינס' של המולטיקייק (או אם עושים בתנור אז בתבנית העיגולים של המאפינס.) מניחים בכל עיגול כדור אחד שהצד המהודק כלפי מעטה.
- מורחים בעזרת מברשת את הביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
זמן אפיה כ5-7 דקות (עד שמצהיב מכל הכיוונים)
- בודקים בעזרת קיסם.
וניתן גם להשתמש בקיסם כהוצאת הלחמניות המוכנות מהמולטיקייק.
~~ בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה